Red Velvet cake se smetanovým krémem

Recept je nenáročný na přípravu, ale náročný na suroviny, dort je ale velmi delikátní, jemný a nadýchaný, vždy se po něm hned zaprášilo.


3.824x
45 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
2 ksvejce
115 gmáslo
240 gpodmáslí
300 gcukr krupice
10 gvanilkový cukr
310 ghladká mouka
1 lžičkavinný ocet
220 grostlinný olej
1 lžícejedlá soda
5 kapekčervené potravinářské barvivo
2 lžíceholandské kakao

krém

160 gcukr moučka
1 lžičkavanilková esence
300 gsmetana ke šlehání 33 %
500 gtavený neochucený sýr

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si suroviny o pokojové teplotě. Do jedné mísy přesejeme hladkou mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. Vše pořádně promícháme.

V druhé míse utřeme máslo s cukrem, přidáme jedno a pak i druhé vejce, pořádně obě zamixujeme a postupně přidáme olej, vinný ocet, vanilkový cukr a podmáslí. Jakmile je vše v jedné hmotě, začneme po lžících přidávat naši suchou směs.

Nakonec přidáme červené barvivo, můžete použít i jiné, ale potom to není Red Velvet, ale třeba s modrým barvivem je to Blue Velvet. V Americe, kde jsem byla dva roky na stáži, dávali řepnou šťávu bez octa a dali více mouky, ale to já nedělám.

Formu vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Já používám dvě kulaté formy v poloměru 23 cm, ale pokud chceme péct v jedné kulaté formě, je lepší dát formu do vyššího pekáče a do něj nalít vodu tak do třetiny kulaté formy.

Korpus pečeme asi 25 - 30 minut podle formy a množství. A během pečení korpusu si připravíme si krém.

Cukr moučka třikrát prosejeme do menší misky. Do větší mísy dáme tavený sýr, rozšleháme ho na krém, přidáme lžičku vanilkové esence a znovu šleháme. Poté po lžících přidáváme cukr moučka a šleháme.

Do druhé mísy dáme smetanu ke šlehání, můžete přidat i ztužovač a pořádně vyšleháme. Smetanu pak po lžících zapracujeme do cukrové směsi a necháme chvíli vychladit.

Korpusy necháme zchladnout do pokojové teploty, potom je můžeme trošku seříznout do roviny a ze zbytků udělat malé sypání. Korpusy slepíme krémem, potom také krémem pomažeme a ozdobíme podle fantazie.

Red Velvet cake se smetanovým krémem podáváme k různým svátečním příležitostem jako lahodný moučník jedinečné barvy a chuti.
user-icon

autor Nad1712


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Red Velvet cake se smetanovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Americká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.