Red snapper stew

Recept na rybí guláš.


3.86x
45 min
1×

Ingredience

1 lžičkacukr
2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
1 ksbrambory
1 kscibule
2 řapíkyceler
1 kscuketa
2 ksrajče
170 mlkuřecí vývar
3 lžícehladká mouka
4 lžícestudená voda
0.3 lžičkydrcený rozmarýn
250 grybí maso

Postup přípravy

Menší cibuli a česnek očistíme nasekáme. Cibuli najemno, česnek nahrubo. Cuketu nakrájíme půl kolečka. Řapíkatý celer nasekáme. Větší bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčata také nakrájíme na kostky, můžeme použít i rajčata v konzervě. Rybí maso nakrájíme na asi 2 cm kostky. Maso nesmí mít kostky, můžeme použít i filé.

Ve větším kastrolu na mírném ohni orestujeme cibuli, cuketu a řapíkový celer. Když je všechno 'sklovité', přidáme česnek a po 1 minutě odstavíme z ohně. Přidáme rajčata, vývar, rozmarýn a bramborové kostky. Směs přiklopíme pokličkou a přivedeme do mírného varu asi tak na 15 minut. Po 15ti minutách osolíme a opepříme podle naší chuti.

Mezitím smícháme mouku a studenou vodu, až to utvoří hustou hmotu, asi tak jako bílé lepidlo. Přidáme do napůl hotového ragú a znova přivedeme do mírného varu za neustálého míchání, aby se nám neudělaly žmolky.

Když ragú začne bublat, přidáme připravené kostky rybího masa. Vaříme, až maso zbělá a pak odstavíme na 10 minut, aby se jen prohřálo. Před podáváním přivedeme red snapper stew znovu skoro do varu a přidáme sůl a pepř na dochucení.

Red snapper stew je na 2 nebo 3 porce. Podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Ivy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Red snapper stew

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Americká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.