0.5 ks | citron | |
1 lžička | med | |
250 g | sýr feta | |
250 g | okurka | |
pepř a sůl | ||
4 lžíce | panenský olivový olej | |
250 g | řecké olivy kalamata | |
1 ks | červená cibule (4 jarní) | |
2 ks | velké rajče | |
snítky oregana | ||
pita chleba |
Je-li sýr feta v nálevu, tak nálev slijeme. Sýr pak nakrájíme na centimetrové kostičky a dáme do mísy.
Okurku podélně rozpůlíme a vydlabeme. Dužninu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a přidáme do mísy k sýru.
Olivy vypeckujeme a přidáme k sýru a okurce. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka nebo nakrájíme nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek a přidáme do salátové mísy.
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Dužninu nakrájíme a přidáme do salátové mísy k ostatním surovinám.
Všechno nakonec v míse opatrně promícháme. Do olivového oleje vmícháme med a směs přidáme do salátu. Z citronu vymačkáme šťávu a podle chuti ji nalijeme na salát. Osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
Salát rozdělíme na talířky, ozdobíme oreganem a podáváme s chlebem pitta.
Zdroj: Slovart.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena