Detailní recept na přípravu tradičního řeckého salátu.
0.5 ks | citron |
1 lžička | med |
250 g | sýr feta |
250 g | okurka |
sůl a pepř | |
4 lžíce | panenský olivový olej |
250 g | řecké olivy kalamata |
1 ks | červená cibule (4 jarní) |
2 ks | velké rajče |
snítky oregana | |
chléb pitta |
Je-li sýr feta v nálevu, tak nálev slijeme. Sýr pak nakrájíme na centimetrové kostičky a dáme do mísy.
Okurku podélně rozpůlíme a vydlabeme. Dužninu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a přidáme do mísy k sýru.
Olivy vypeckujeme a přidáme k sýru a okurce. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka nebo nakrájíme nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek a přidáme do salátové mísy.
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Dužninu nakrájíme a přidáme do salátové mísy k ostatním surovinám.
Všechno nakonec v míse opatrně promícháme. Do olivového oleje vmícháme med a směs přidáme do salátu. Z citronu vymačkáme šťávu a podle chuti ji nalijeme na salát. Osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
Salát rozdělíme na talířky, ozdobíme oreganem a podáváme s chlebem pitta.
Zdroj: Slovart.cz
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.