Řecký salát

Detailní recept na přípravu tradičního řeckého salátu.


3.0944x
35 min
1×

Postup přípravy

Je-li sýr feta v nálevu, tak nálev slijeme. Sýr pak nakrájíme na centimetrové kostičky a dáme do mísy.


Okurku podélně rozpůlíme a vydlabeme. Dužninu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a přidáme do mísy k sýru.


Olivy vypeckujeme a přidáme k sýru a okurce. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka nebo nakrájíme nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek a přidáme do salátové mísy.


Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Dužninu nakrájíme a přidáme do salátové mísy k ostatním surovinám.


Všechno nakonec v míse opatrně promícháme. Do olivového oleje vmícháme med a směs přidáme do salátu. Z citronu vymačkáme šťávu a podle chuti ji nalijeme na salát. Osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.


Salát rozdělíme na talířky, ozdobíme oreganem a podáváme s chlebem pitta.

Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řecký salát

Zpět na recept