Olivový chléb

Recept na domácí olivový chléb, který můžeme dochutit podle libosti. Olivy mohou být zelené i černé.


2.33x
90 min

Postup přípravy

Cukr společně s droždím rozetřeme na pastu. Přidáme vlažnou vodu, prosátou mouku, kvalitní olivový olej, celé vypeckované olivy, podle chuti také sůl a pepř a nadrobno nasekané čerstvé bylinky. všechny suroviny pečlivě promísíme v těsto, které vytvarujeme do bochníku a necháme na teplém místě asi 20 - 30 minut kynout.

Vykynutý bochník přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a ještě vytvarujeme. Olivový chléb vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 40 minut. Propečenost prozkoušíme špejlí. Když je po vytáhnutí suchá, máme hotovo.

Upečený olivový chléb krájíme na plátky až po úplném vychladnutí a podáváme s nejrůznějšími pomazánkami. Je sám o sobě velmi dobrý.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Olivový chléb

Zpět na recept