Chutné kuře marengo

Variace na další ze slavných receptů francouzské kuchyně. Můj recept neobsahuje olivy, natož lanýže!


4.7259x
120 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 lžícemáslo
3 ksrajče
1 kskuře
1 lžícerajčatový protlak
4 lžíceolej na smažení
6 lžicslepičí vývar
3 ksčerstvé žampiony
6 lžicbílé suché víno
12 ksjarní cibulka bez natě

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

100 gmandlové lupínky
1 lžícečerstvá petrželka

Postup přípravy

Očištěné kuře omyjeme, ubrouskem osušíme a rozčtvrtíme. Porce masa osolíme a opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Žampiony a česnek nakrájíme na plátky. Jarní cibulky rozpůlíme a osmažíme na másle dohněda. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno.

Kuře opečeme z obou stran na rozpáleném oleji a dusíme, až se vyvaří šťáva do tuku. Maso poprášíme moukou, necháme osmahnout, přidáme polovinu mandlových lupínků, rajský protlak a chvíli restujeme.

Vmícháme nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a bílým vínem. Přidáme žampiony, jarní cibulky, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme velmi zvolna až hodinu a půl podle originálního receptu, ale mám zkušenost, že stačí i 45 minut, prostě jakmile jde maso od kosti. Dvě minuty před koncem přidáme česnek. Mezitím si na másle orestujeme druhou polovinu mandlových lupínků.

Chutné kuře marengo před podáváním posypeme orestovanými mandlovými lupínky a nasekanou petrželkou.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutné kuře marengo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena