Rebarborová žemlovka

Rebarborová obměna zemlbáby.


3.0114x
60 min

Postup přípravy

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Orestujeme ji troše másla s cukrem. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme v mléce s rozšlehanými žloutky a pokládáme do zapékací mísy.

Na vrstvu rohlíků vytvoříme vrstvu rebarbory, zasypeme rozinkami, ořechy a vše zasypeme skořicovým cukrem. Další vrstvu vytvoříme opět z rohlíků, následně rebarboru a tak dále.

Připravenou žemlovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Zatím připravíme sníh z bílků, kterým potřeme povrch žemlovky těsně před dopečením. Ještě chvíli pečeme dozlatova.

Podáváme teplé i studené.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rebarborová žemlovka

Zpět na recept