Rebarborová žemlovka

Rebarborová obměna zemlbáby.


3.0114x
60 min

Postup přípravy

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Orestujeme ji troše másla s cukrem. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme v mléce s rozšlehanými žloutky a pokládáme do zapékací mísy. Na vrstvu rohlíků vytvoříme vrstvu rebarbory, zasypeme rozinkami, ořechy a vše zasypeme skořicovým cukrem. Další vrstvu vytvoříme opět z rohlíků, následně rebarboru a tak dále. Připravenou žemlovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Zatím připravíme sníh z bílků, kterým potřeme povrch žemlovky těsně před dopečením. Ještě chvíli pečeme dozlatova. Podáváme teplé i studené.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rebarborová žemlovka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena