Kynutý rebarborový koláč

Rebarbora roste hojně na našich zahrádkách. Využijte její bohatou úrodu k přípravě kynutého koláče.


4.345x
90 min
8×

Postup přípravy

Z trošky mouky, cukru, poloviny vlahého mléka a droždí připravíme řídké těstíčko, které necháme vykynout.

Mouku prosejeme se solí a nastrouhanou kůrou asi z poloviny citronu. Máslo rozpustíme. Žloutek oddělíme od bílku. Pak kvásek, máslo, vlahé mléko, žloutek a mouku promícháme a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme jej asi půl hodiny kynout na teplém místě.

Na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo 2 kulaté koláčové formy) stejnoměrně roztáhneme těsto. Okraje trochu vytlačíme. Necháme chvíli dokynout. Mezitím si připravíme rebarboru a drobenku.

Dva až tři řapíky listů rebarbory (záleží na jejich velikosti) opláchneme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Rovnoměrně ji poklademe na těsto a posypeme drobenkou.

Drobenku připravíme smícháním rozpuštěného másla s moučkovým cukrem, hrubou moukou a cukrem vanilkovým. Rukou rozdrobíme na koláč.

Rebarborový koláč pečeme pozvolna asi 40 minut. Vychladlý posypeme cukrem s vanilkou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý rebarborový koláč

Zpět na recept