Rebarbora se sněhem

Recept na jednoduchý sladký moučník připravený ze zeleniny a máslových sušenek.


3.0120x
35 min
3×

Postup přípravy

Rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v kastrolu dusíme bez vody asi pět minut. Nesmí být rozvařená, musí být na skus pevná. Potom ji zasypeme 50 g cukru.

Na dno dortové formy rozložíme sušenky, na ně naskládáme reveň a přiklopíme opět sušenkami.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme zbytek cukru a trošku citronové šťávy.

Sníh rozetřeme na sušenky a vše v předehřáté troubě na 160°C upečeme dorůžova.

Upečenou rebarboru se sněhem můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rebarbora se sněhem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.