Recept na jednoduchý sladký moučník připravený ze zeleniny a máslových sušenek.
Hodnocení
3.0
/ 5 (120x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Bílek3 ks
Cukr krupice250 g
Rebarbora700 g
Citronová šťáva
Máslové sušenky2 balíčky
Postup přípravy
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v kastrolu dusíme bez vody asi pět minut. Nesmí být rozvařená, musí být na skus pevná. Potom ji zasypeme 50 g cukru.
Na dno dortové formy rozložíme sušenky, na ně naskládáme reveň a přiklopíme opět sušenkami.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme zbytek cukru a trošku citronové šťávy.
Sníh rozetřeme na sušenky a vše v předehřáté troubě na 160°C upečeme dorůžova.
Upečenou rebarboru se sněhem můžeme podávat.
Právě jsem vyzkoušela Váš koláč, jelikož jsem tu měla rebarboru a nevěděla, co z ní udělat, jelikož takovou tu klasiku u nás nikdo moc nemusíme. A musím říct, je to nejenom velice snadné, ale taky úžasně dobré... Pekla jsem ho ve Švýcarsku, pro návštěvu a koláč během 10 minut zmizel a všichni se olizovali až za ušima.... Děkuju za tento skvělý recept....