Ratatouille

Další recept na jihofrancouzskou klasiku.


3.1736x
60 min
2×

Postup přípravy

Lilek nahrubo nakrájíme, dáme do cedníku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Potom ho opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.


V kastrolu rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu, přidáme cibuli, zmírníme oheň a cibuli opékáme za častého míchání 10 minut.


Přidáme česnek a opékáme 2 minuty, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Přidáme lilek, cukety, rajčata i se šťávou, bouquet garni (tymián, petrželka, bobkový list, řapíkový celer), cukr a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, zmírníme oheň na velmi slabý, kastrol přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme za občasného zamíchání 30 minut doměkka.


Hotový pokrm ochutnáme, případně přisolíme. Odstraníme z něj bouquet garni. upravíme na mísu, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.


Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ratatouille

Zpět na recept