Řapíkatý celer jako příloha

Recept na velmi chutnou přílohu k pečeným grilovaným masům, sojovému masu a jako náhrada salátu.


4.7466x
30 min
3×

Postup přípravy

Řapíkatý celer očistíme, rozebereme na řapíky a dobře omyjeme. Pokud je celer vyzrálý, oloupeme ho podobně jako rebarboru (směrem od kořene ke špičce). Potom řapíky šikmo nakrájíme na kousky, které blanšírujeme v osolené vodě 5 - 8 minut a potom je prudce zchladíme na sítku pod tekoucí studenou vodou. Řapíky necháme okapat, mezitím oloupeme česnek a nakrájíme ho najemno.

Řapíkatý celer urovnáme na plech s pečícím papírem. Posypeme nakrájeným česnekem, zastříkneme panenským olivovým olejem, jemně osolíme a navrch čerstvě nameleme čtyřbarevný pepř.

Dáme zapéct asi na 15 minut do předehřáté trouby.

Řapíkatý celer jako příloha je velmi dobrý například k pečenému kuřeti, ale i vegetariáni si na něm pochutnají, chutný je například s opečeným sójovým masem. Připraveným řapíkatým celerem můžeme nahradit i klasický zeleninový salát.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řapíkatý celer jako příloha

Zpět na recept