Rajský protlak

Jednoduchý recept na domácí protlak z rajčat, který použijeme do různých pokrmů.


4.328x
60 min

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme stopky a nakrájíme na čtvrtky, případně menší kousky. Rajčata vložíme do pětilitrového hrnce, přidáme sůl a vaříme asi 20 minut na nejvyšším stupni (č. 6). Potom je přepasírujeme přes síto do asi čtyřlitrového hrnce a vaříme dále asi 20 minut na stupni č. 4. Potom přidáme ocet a vaříme ještě 5 minut na stupni č. 3, až se protlak vyvaří zhruba na 800 g. Hotový horký protlak ihned slijeme do cca 200 ml skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Po 5 minutách je obrátíme zpět, necháme vychladnout a uskladníme. Rajský protlak používáme podle chuti k přípravě různých pokrmů. Energetická hodnota: 200 kJ/100g.
user-icon

autor Gogela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rajský protlak

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena