Rajská z čerstvých rajčat

Oblíbená omáčka z čerstvých rajčat.


4.341x
45 min
2×

Postup přípravy

Spaříme vroucí vodou velká a zralá rajčata. Sloupneme ze slupky a propasírujeme. Pokud vám nevadí zrníčka, tak stačí rozmixovat.

Přidáme bobkový list, nové koření, pepř, špetku soli a podle chuti cukr. Z čerstvých rajčat je omáčka trochu kyselejší, proto s octem opatrně. Rajskou omáčku necháme povařit.

Stranou si usmažíme jíšku a přidáme ji do omáčky. Pořádně promícháme a nakonec přidáme smetanu. Kdo chce rajskou omáčku kyselejší, může i kysanou smetanou.

Rajskou omáčku z čerstvých rajčat podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. Pro masožravce se můžou přidat kuličky z mletého masa ochucené podle vaší chuti.
user-icon

autor marketa6


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská z čerstvých rajčat

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká