Maso očistíme, omyjeme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji do hněda, po té přelijeme vodou. Maso vaříme v tlakovém hrnci asi 30 minut.
Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou a oloupeme slupku. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Potom přidáme na osminy nakrájená rajčata a společně s cibulí, pepřem, bobkovým listem a novým kořením podusíme doměkka.
Rajčata s cibulí rozmixujeme, podlijeme vývarem z masa (z poloviny vývaru můžeme udělat hovězí polévku), podle chuti osolíme a dosladíme cukrem. V závěru přidáme sladkou smetanu. Pro zahuštění můžeme do rajské omáčky přidat jíšku.
V závěru nakrájíme hovězí maso na plátky a přelijeme rajskou omáčkou. Rajskou omáčku z čerstvých rajčat podáváme s houskovým knedlíkem.