Vaření.czReceptyRajská omáčka z čerstvých rajčat

Rajská omáčka z čerstvých rajčat

Poctivá rajská z čerstvé zeleniny.


4.5117x
75 min
19×

Ingredience

2 lístkybobkový list
6 kuličeknové koření
2 ksvětší cibule
1 kelímeksladká smetana
6 kuličekcelý pepř
700 gzadní hovězí
1 kgčervená rajčata

podle chuti

cukr
sůl

podle potřeby

máslo
slunečnicový olej
hladká mouka

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji do hněda, po té přelijeme vodou. Maso vaříme v tlakovém hrnci asi 30 minut. Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou a oloupeme slupku. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Potom přidáme na osminy nakrájená rajčata a společně s cibulí, pepřem, bobkovým listem a novým kořením podusíme doměkka. Rajčata s cibulí rozmixujeme, podlijeme vývarem z masa (z poloviny vývaru můžeme udělat hovězí polévku), podle chuti osolíme a dosladíme cukrem. V závěru přidáme sladkou smetanu. Pro zahuštění můžeme do rajské omáčky přidat jíšku. V závěru nakrájíme hovězí maso na plátky a přelijeme rajskou omáčkou. Rajskou omáčku z čerstvých rajčat podáváme s houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská omáčka z čerstvých rajčat

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena