Rajská omáčka ze zeleniny

Kořenová zelenina jako základ pro výbornou chuť. Recept na klasickou rajskou omáčku.


5.020x
60 min
2×

Postup přípravy

Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Citron pokrájíme na kousky.

Na oleji osmažíme mrkev, celer a petržel. Když zelenina začíná chytat dozlatova, přidáme cibuli. Když je vše krásně osmažené, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, celou skořici, pokrájený citron, cukr a počkáme, dokud nám cukr nezkaramelizuje.

Poté přidáme rajčatový protlak a oloupaná rajčata (lze i koupit konzervu loupaných rajčat), vše promícháme a přidáme vlažnou vodu. Vaříme, dokud není veškerá zelenina měkká (asi 30 minut). Když je rajská hotová, propasírujeme jí skrz sítko. Nakonec rajskou omáčku dochutíme solí, mletým pepřem a octem podle chuti.

A jestli se ptáte, kde mám maso, tak odpověď je jednoduchá, udělám výborný hovězí vývar z pořádného kusu masa, které pak použiji k rajské.

Rajskou omáčku ze zeleniny můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
user-icon

autor Marcy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská omáčka ze zeleniny

Zpět na recept