Vaření.czReceptyRajská omáčka ze zeleniny

Rajská omáčka ze zeleniny

Kořenová zelenina jako základ pro výbornou chuť. Recept na klasickou rajskou omáčku.


5.021x
60 min
3×

Ingredience

6 ksrajčata
0.5 kscibule
0.2 ksceler
0.5 kscitron
2 ksmrkev
1 kspetržel
70 grajčatový protlak
2 lžícecukr krystal
2 ksbobkový list
3 ksnové koření
4 kscelý pepř
1 kscelá skořice

podle potřeby

olej
voda

podle chuti

sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy

Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Citron pokrájíme na kousky. Na oleji osmažíme mrkev, celer a petržel. Když zelenina začíná chytat dozlatova, přidáme cibuli. Když je vše krásně osmažené, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, celou skořici, pokrájený citron, cukr a počkáme, dokud nám cukr nezkaramelizuje. Poté přidáme rajčatový protlak a oloupaná rajčata (lze i koupit konzervu loupaných rajčat), vše promícháme a přidáme vlažnou vodu. Vaříme, dokud není veškerá zelenina měkká (asi 30 minut). Když je rajská hotová, propasírujeme jí skrz sítko. Nakonec rajskou omáčku dochutíme solí, mletým pepřem a octem podle chuti. A jestli se ptáte, kde mám maso, tak odpověď je jednoduchá, udělám výborný hovězí vývar z pořádného kusu masa, které pak použiji k rajské. Rajskou omáčku ze zeleniny můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
user-icon

autor Marcy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská omáčka ze zeleniny

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena