Vaření.czReceptyRajská omáčka s hovězím masem ala Dočík

Rajská omáčka s hovězím masem ala Dočík

Recept na tradiční rajskou omáčku s hovězím masem a houskovým knedlíkem.


3.06x
60 min

Ingredience

4 lžícecukr
1 lžíceocet
1 kscibule
1 kelímeksmetana
1 lžičkatymián
1 ksmrkev
4 ksšpek
2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
450 grajský protlak
5 kuličekcelý černý pepř
1 kghovězí přední maso

podle chuti

sůl

podle potřeby

hotová jíška

Postup přípravy

Klidně den předem hovězí přední prošpikujeme špekem, další den osolíme, osmahneme prudce ze všech stran, podlijeme cca 1,5 l vody, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a pomalu vaříme do změknutí asi 3 - 4 hodiny. Hovězí maso vyndáme z vývaru a vývar uschováme. Jednu větší mrkev s cibulí nakrájíme nebo nastrouháme, osmahneme na oleji do sklovita, přidáme opět divoké koření a asi lžičku tymiánu. Dále zasypeme asi 4 lžícemi cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme rajský protlak, podlijeme cca 2 dl vývaru a necháme provařit. Dolijeme zbytkem vývaru a necháme dojít k varu. Poté vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem. Rajskou omáčku přecedíme přes cedník zpět do kastrolu, přivedeme k varu, zjemníme cca 200 g smetany, dochutíme (ocet, sůl, cukr) a lehce zahustíme hotovou světlou jíškou. Uvařené hovězí maso nakrájíme na plátky. Rajskou omáčku s hovězím masem ala Dočík podáváme s těstovinami nebo houskovými knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská omáčka s hovězím masem ala Dočík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena