Rajčatový kečup

Recept na výborný domácí rajčatový kečup.


4.334x
90 min
2×

Postup přípravy

Rajčata, jablka, cibuli, česnek a papriky očistíme a podle potřeby oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme a přidáme 5 kousků bobkového listu. Vše dáme do velkého kastrolu nebo pekáče a necháme rozpékat 45 minut při 180 - 200°C, dle potřeby teplotu snížíme. Občas zamícháme.

Do propečené směsi přidáme sůl, cukr, ocet a ostatní koření, zamícháme a dopékáme ještě 20 minut. Horkou směs na kečup rozmixujeme.

Rajčatový kečup plníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru nebo sterilujeme.

Rajčatový kečup podáváme podle chuti. Na topinky, k těstovinám, do omáček, apod.
user-icon

autor 2213


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčatový kečup

Zpět na recept