Rajčatové rizoto

Rychlý recept na rajčatové rizoto.


5.06x
45 min
3×

Ingredience

1 špetkasůl
4 kscibule
700 grajče
250 grýže
5 lžicolivový olej
1 špetkamletý pepř
50 clmasový vývar
100 gparmezán

Postup přípravy

Uvaříme vodu, se kterou blanšírujeme rajčata. Z rajčat odstraníme slupku a nakrájíme na malé kousky. Oloupeme cibuli a najemno nakrájíme. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a necháme ji změknout, až poté přidáme rajčata. Promícháme a necháme pozvolna vařit 15 - 20 minut. Zahřejeme masový vývar. V hrnci zahřejeme zbytek olivového oleje a přidáme rýži. Jakmile bude rýže lesklá, přidáme směs cibule a rajčat spolu s masovým vývarem, tak aby byla rýže ponořena. Osolíme a opepříme, popřípadě přidáme špetku šafránu. Promícháme a necháme odklopené. Můžu vřele doporučit keramický hrnec na rizoto od Emile Henry. Necháme pozvolna vařit na mírném ohni 18 - 20 minut, v případě potřeby podlijeme vývarem. Strouhaný parmazán přidáme před servírováním a zlehka promícháme. Rajčatové rizoto podáváme teplé. Masožravci si můžou do receptu přidat i nějaký ten druh masa, ale výborné je i bezmasé.
user-icon

autor Květa J.

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rajčatové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena