Recept na lehkou omáčku z mladých cuket, česneku a rajčatového pyré.
2-3 stroužky | česnek |
2 ks | cuketa |
1-2 špetky | bazalka |
1-2 špetky | oregano |
2 lžíce | olivový olej |
500 ml | rajčatové pyré |
1 svazek | jarní cibulka s natí |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Celý svazek jarní cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme. Mladé cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na drobnější kostičky. Já použila do receptu bylinky sušené, ale mohou být samozřejmě i čerstvé, jen je jemně nasekáme. V hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a nejprve osmahneme cibulku. Poté vsypeme cuketu, osolíme a na mírném ohni necháme povolit a pustit vodu. Mezitím nám cuketa už začne měknout. Stačí ji opravdu jen pár minut podusit (cca 5 - 10 minut), aby zůstala al dente. Poté přilijeme rajčatový protlak, přidáme prolisovaný česnek, bylinky a necháme 3 - 4 minuty probublat. Kdyby byla omáčka příliš hustá, zředíme ji před probubláváním trochou vody. Rajčatovou omáčku s cuketou podle potřeby dosolíme a můžeme podávat. Rajčatovou omáčku s cuketou podáváme s těstovinami jako lehký hlavní chod.
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem
Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena