Recept na přípravu vaječné omelety v italském stylu. Frittatu podáváme jako vydatnou snídani, lehkou večeři či chuťovku.
Hodnocení
4.8
/ 5 (37x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Vejce5 ks
Máslo3 lžíce
Cibule500 g
Strouhaný parmazán40 g
Bazalka1 hrst
Velké rajče2 ks
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Rajčata omyjeme a nakrájíme na proužky. Bazalku natrháme.
Vejce v misce promícháme tak, aby se spojil bílek se žloutky, ale nešleháme.
Na oleji pozvolna orestujeme cibuli. Musí zůstat světlá. Jamile zmenší svůj objem přidáme k ní rajčata a dodusíme. Směs přendáme do mísy, odstraníme přebytečnou šťávu a necháme vychladit.
Vychladlou cibuli s rajčaty spojíme s vejci, parmazánem a čerstvou bazalkou. Podle potřeby opepříme a přisolíme.
Na vytřené pánvi rozpustíme máslo, na které vlijeme připravenou směs. Pečeme velmi pozvolna, dokud vajíčka neztuhnou. To trvá přibližně 15 minut. Frittatu neobracíme. Pečeme jen z jedné strany, spodek musí být vypečený a horní část jemně vláčná.
Hotovou omeletu naporcuje a podáváme teplou s křupavým pečivem.
Hledala jsem recept na rychlou večeři z vajec a padl mi do oka recept na rajčatovou frittatu. Neměla jsem ale rajčata ( moc je nejíme) a usoudila , že s paprikami to bude také dobré. A bylo, manžel si moc pochvaloval, takže recept doporučuji a nebojte se vyzkoušet i jinou zeleninu