Rajčata s nivou

Recept na skvělý doplněk ke grilovanému masu, toastům nebo obyčejnému chlebu.


3.3122x
15 min

Postup přípravy

Česnek oloupeme a rozdrtíme. Nivu nastrouháme.

V menší misce rozmícháme olej s česnekem a bazalkou. Marinádu necháme uležet v lednici. Můžeme ji klidně připravit předem.

Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Pokud jsou větší, nakrájíme je na osminky. Rajčata naskládáme je hluboké mísy. Osolíme je, opepříme a nakonec zalijeme česnekovou marinádou. Nivu nastrouháme.

Těsně před podáváním posypeme marinovaná rajčata bohatě nivou a ještě špetkou bazalky. Rajčata s nivou jsou vynikající přílohou k nasucho opečeným toastům z veky, který namáčím do marinády. Skvělé jsou také s čerstvým chlebem s máslem.
user-icon

autor Habaděj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčata s nivou

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.