Ragú z lišek

Recept na ragú z lišek s žemlovým knedlíčkem.


3.97x
90 min

Ingredience

0.5 stroužkučesnek
1 špetkasůl
100 gmáslo
400 mlsmetana
10 gpažitka
100 gšalotka
600 glišky
200 mlsuché bílé víno
0.5 gčerstvě namletý bílý pepř

příloha

1 špetkasůl
1 ksvejce
10 gpetrželka
175 gmléko
100 grohlík
90 ghrubá mouka
1 špetkamuškátový oříšek

na ozdobu

10 gpažitka

Postup přípravy

Pažitku nakrájíme na jemno. Šalotku a česnek oloupeme a také nakrájíme na jemno. Lišky očistíme nožem, případně rychle opereme pod tekoucí vodou. Ve větší pánvi na másle zpěníme šalotku s česnekem, přidáme lišky a podusíme. Zalijeme bílým vínem, necháme vyvařit a zalijeme smetanou. Povaříme do zhoustnutí a nakonec dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Žemlový knedlík Rohlíky nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm, dáme na plech a opražíme v troubě dozlatova. V misce rozšleháme mléko s vejcem a postupně zapracujeme hrubou mouku. Dochutíme solí, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Tímto vzniklým těstíčkem spojíme opražené rohlíky a řádně promícháme. Necháme odpočinout alespoň 30 minut v lednici, vytvarujeme malé knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 6 minut. Servírování Lišky vyjmeme z pánve a dáme na talíř. Smetanovou omáčku napěníme ponorným mixérem a přelijeme přes lišky. Doplníme žemlovými knedlíčky a posypeme nakrájenou pažitkou. TIP: Ragú můžeme připravit také z hřibů nebo jiných podobných hub podle sezony. Žemlové knedlíčky se výborně hodí také ke guláši nebo do nich můžeme přidat uzené maso či slaninu a podáváme k dušenému zelí. Autor receptu: Petr Fučík SEXY moderní česká kuchyně Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013 SEXY moderní česká kuchyně je dobře propracovaná a přehledná kuchařská kniha, ze které uvaří úžasné pokrmy i normální smrtelník. Recepty jsou sestaveny tak, aby zpracováním i surovinami byly dostupné každému, kdo se rozhodne postavit se ke sporáku a začít. Nápady, forma i vybraná jídla však musí nadchnout i profesionály.
user-icon

autor R MEDIA

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ragú z lišek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena