Lišky smažené v palačince

Smažená chuťovka vhodná k pivu nebo vínu.


3.0119x
35 min

Ingredience

olej na smažení

podle chuti

1 stroužekčesnek
sůl
mletý černý pepř

těstíčko

sůl
2 ksvejce
200 mlmléko
50 ghladká mouka
30 gtekuté máslo

trojobal

1 ksvejce
strouhanka
50 ghladká mouka

nádivka

0.3 ksceler
1 ksmrkev
2 ksšalotka
400 glišky
1 svazečeksekaná petrželka

Postup přípravy

Rozmícháme mléko, tekuté máslo, vejce, mouku a špetku soli do těstíčka, které necháme asi 15 minut odpočinout. Na 2 lžících oleje usmažíme tenké palačinky.

Zeleninu očistíme a omyjeme. Lišky omyjeme a posekáme s oloupanou šalotkou a česnekem. Mrkev a celer nakrájíme na nudličky. Vše osmahneme na 1 lžíci rozpáleného oleje. Osolíme a opepříme.

Houbovou nádivku rozdělíme na palačinky, které zavineme, obalíme v trojobalu a na rozehřátém tuku osmažíme.

Lišky smažené v palačince podáváme s čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lišky smažené v palačince

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.