Treska na liškách

Recept na výbornou rybí specialitu. Nejsou-li lišky, dají se použít i jiné houby.


4.25x
45 min

Postup přípravy

Lišky očistíme a vaříme ve vodě cca 15 minut. Pak vodu slijeme a lišky pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a másla a cibuli necháme zesklovatět. Pak přidáme posolené, pokmínované a popepřené lišky. Dusíme je cca 5 minut. Směs dáme do pekáčku a rozložíme na ni filety z tresky, posolené a trochu též popepřené a pokmínované. Vše necháme cca 15 minut zapéct v rozehřáté troubě. Zakysanou smetanu smícháme s trochou soli a pepře. Pekáček s treskou vyndáme z trouby a na jednotlivé porce nalijeme ochucenou zakysanou smetanu. Můžeme (ale i nemusíme) posypat strouhaným sýrem. Pečeme dalších cca 10 - 15 minut. Porce tresky na liškách ozdobíme petrželkou. Jako příloha je vhodný chléb nebo vařené brambory.
user-icon

autor andre

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Treska na liškách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena