Pstruzi plnění rebarborou

Duhoví pstruzi plnění rebarborou a pečení v alobalu.


3.1130x
60 min
1×

Postup přípravy

Pstruhy podle potřeby začistíme a důkladně omyjeme pod studenou vodou. Osušíme je a okořeníme zevnitř i zvenku kořením na ryby. Již nepřidáváme sůl.

Rebarboru oloupeme a příčně nakrájíme na 5mm silná kolečka. Jimi naplníme břišní dutiny pstruhů.

Utrhneme si dostatečně velký kus alobalu. Ten potřeme olejem, položíme na něj rybu a ještě ji důkladně olejem zakápneme. Rybu do alobalu pevně zavineme. S druhou rybou postupujeme stejně.

Rozehřejeme si troubu na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C, a ryby pečeme 40 minut.

Nové brambory očistíme bez škrábání a nakrájíme je na 5 mm silné příčné plátky. Ty důkladně utřeme do utěrky a na dokonale rozpáleném oleji je restujeme dozlatova. Nakonec je mírně osolíme. Udržujeme je v teple, než se dopečou ryby.

Rebarbora udělá v pstruzích lepší práci než citronová šťáva.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruzi plnění rebarborou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.