Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou provoní kuchyň a zaručeně uspokojí i mlsné jazýčky.


4.6242x
60 min
62×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí, můžeme jej i prolisovat. Bazalku s petrželkou jemně nasekáme a promícháme s česnekem a solí. Namíchané bylinky s česnekem rozdělíme na 2 porce.

Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme ve studené vodě, ploutve i hlavu ponecháme. Vnitřek každého pstruha pokapeme citronovou šťávou a vyplníme bylinkami s česnekem. Na vyplnění pstruhů rozdělíme 1 celou porci bylinek. Pak pstruhy zlehka poprášíme hladkou moukou a krátce z obou stran osmahneme na rozehřátém másle.

Do druhé porce bylinek s česnekem přimícháme asi 80 g změklého másla a trochu strouhanky (asi 2 lžíce). Vznikne nám hustá hmota.

Zapékací mísu silně vytřeme máslem, položíme do ní osmahnuté pstruhy a každou rybu na povrchu potřeme hustou bylinkovou směsí. Bylinkami nešetříme. Potřené ryby polijeme zbytkem másla z pánve, pokapeme citronem a dáme zapéci do trouby, dokud bylinková krusta nezezlátne. Pečeme za stálého dohlížení 20 - 30 minut v horkovzdušné troubě. Ke konci pečení můžeme na 5 minut použít kombinaci horkého vzduchu s vrchním grilem.

Pstruhy s česnekem a bylinkovou krustou podáváme s uvařenými nebo upečenými brambory, zdobíme plátkem citronu a bylinkami.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

Zpět na recept