Ryby opláchneme a osušíme. Obalíme je v mouce, ochutíme solí, pepřem. Ve veliké pánvi rozehřejeme máslo a když začne pěnit, položíme na něj pstruhy. Můžete klidně smažit jen p dvou, podle velikosti pánve. Smažíme je na silném ohni, aby se opekly stejnoměrně ze všech stran. Hřbetní ploutev půjde po upečení jednoduše vytáhnout. Pstruhy vyndáme a uložíme do tepla. Na pánev přidáme ještě máslo a vaříme dokud nezhnědne, potom přidáme citronovou šťávu a bylinky. Máslem pstruhy polijeme a ihned podáváme s kousky citronu.
Co takhle odstartovat nový rok pravidelným zařazováním pokrmů z rybího masa do svého menu, připravit si je nízkokaloricky a obohatit tak svůj jídelníček (nejen) při dietě?
Recept na pstruha na cuketě s cibulí krok za krokem
Jemné maso pstruha se skvěle doplňuje s chutí cukety a cibule. Vyzkoušejte tuto kombinaci! Pokrm je lehký, dietní a to po vánočních svátcích jistě přijde vhod. Podrobný FOTORECEPT.
Autor:100
Zajímavé komentáře
varianta
Děkuji
Děkuji
Máslo a citron
Původní recept pstruha po mlynářsku.