Pstruh po mlynářsku

Mlynářka posypala pstruha moukou a byl tu tento vynikající a jednoduchý recept. Nové brambory budou nejlepší dopněk.


3.0695x
35 min
1×

Postup přípravy

Ryby opláchneme a osušíme. Obalíme je v mouce, ochutíme solí, pepřem. Ve veliké pánvi rozehřejeme máslo a když začne pěnit, položíme na něj pstruhy. Můžete klidně smažit jen p dvou, podle velikosti pánve. Smažíme je na silném ohni, aby se opekly stejnoměrně ze všech stran. Hřbetní ploutev půjde po upečení jednoduše vytáhnout. Pstruhy vyndáme a uložíme do tepla. Na pánev přidáme ještě máslo a vaříme dokud nezhnědne, potom přidáme citronovou šťávu a bylinky. Máslem pstruhy polijeme a ihned podáváme s kousky citronu.


Ryby v dietním jídelníčku


Co takhle odstartovat nový rok pravidelným zařazováním pokrmů z rybího masa do svého menu, připravit si je nízkokaloricky a obohatit tak svůj jídelníček (nejen) při dietě?


Ryby


Recept na pstruha na cuketě s cibulí krok za krokem


Jemné maso pstruha se skvěle doplňuje s chutí cukety a cibule. Vyzkoušejte tuto kombinaci! Pokrm je lehký, dietní a to po vánočních svátcích jistě přijde vhod. Podrobný FOTORECEPT.


Recept

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh po mlynářsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská