Pstruh na smetaně

Pstruh na smetaně s jablky a hruškami? Stojí za to tento pokrm ochutnat.


4.330x
30 min
5×

Postup přípravy

Pstruhy dobře očistíme, posypeme kořením a prosolíme. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou a necháme uležet.

Oloupeme si jablka a hrušky, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na drobnější kousky nebo na plátky.

Na pánvi si rozpustíme máslo se lžící oleje. Vložíme pstruhy a opečeme je z obou stran. Pak pstruhy vyjmeme a do výpeku vsypeme připravené ovoce.

Ovoce necháme mírně podusit ve vzniklé šťávě. Pak přidáme kysanou smetanu, pálivou papriku, trochu citronové šťávy, osolíme a promícháme. Do omáčky vložíme zpět pstruhy a chvíli je v omáčce pod poklicí prohřejeme (asi 5 minut).

Při servírování pstruhy podléváme smetanovou omáčkou s jablky a hruškami. Jako přílohu podáváme pečené brambory a zdobíme čerstvou petrželkou, celerovou natí nebo použijeme kadeřávek.

Ryby v dietním jídelníčku

user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh na smetaně

Zpět na recept