Pstruh na polský způsob

Recept na pikantní přípravu pstruha, která se hodí na všechny ryby s bílým masem.


4.627x
30 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1-2 lžícemáslo
2 kspstruh
2 kschilli paprička
3 lžíceolivový olej
1 lžícemletá sladká paprika

podle chuti

sůl

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Pstruhy vykucháme, omyjeme a osušíme. Stroužky česneku utřeme se solí a jednou nebo dvěma chilli papričkami. Pokud máme rádi ostré pokrmy, tak papričky necháme, jak jsou. Pokud máme radši jen pikantní chuť, odstraníme z chilli papriček semínka.

Pstruhy potřeme vzniklou pastou uvnitř i na povrchu a necháme 15 - 20 minut marinovat. Mezitím do hladké mouky na obalení vmícháme lžíci mleté papriky.

Na pánev nalijeme asi 3 lžíce olivového oleje a přidáme lžíci másla. Pstruhy obalíme v paprikové mouce a z obou stran osmažíme. Ve zbylé mouce můžeme obalit kolečka cukety nebo lilku a osmažit je jako přílohu k pstruhům.

Pstruhy na polský způsob podáváme se šťouchanými brambory, případně bramborovou kaší.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh na polský způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.