Pstruh na bílém víně

Zapékaní pstruzi s parmezánem na víně - tomu nemůžete odolat.


4.67x
35 min
1×

Ingredience

10 stroužkůčesnek
50 gmáslo
1 kscitron
4 kspstruh
250 gparmazán
200 mlbílé víno
1 lžičkamletý bílý pepř
1 svazekkadeřavá petrželka

na potření

olej

podle chuti

sůl

na ozdobu

4 listyhlávkový salát

Postup přípravy

Pstruhy vykucháme, prosolíme, opepříme a zakapeme šťávou z poloviny citronu. Zapékací mísu vytřeme olejem a pstruhy rozložíme na dno. Sýr nastrouháme na jemno, oloupaný česnek utřeme se špetkou soli nebo nakrájíme na plátky a petrželku nasekáme. Všechno promícháme. Pstruhy zasypeme směsí, poklademe plátky másla a zalijeme bílým vínem. V předehřáté troubě pečeme dozlatova asi 15 minut. Podáváme na hlávkovém salátu (na talíři) s vařenými brambory, osminkou citronu a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh na bílém víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena