Pstruh na smetaně a houbách

Recept na příjemný hlavní chod z pstruha.


4.04x
35 min

Postup přípravy

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Z citronu vymačkáme šťávu.

Pstruhy (kus cca 150 - 200 g) zbavíme žaber, uvnitř a na povrchu osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na oleji po obou stranách opečeme.

Přidáme máslo, žampionové plátky a zakapeme citronovou šťávou. Přikryjeme a pstruhy zvolna podusíme. Krátce před dohotovením zalijeme rybu smetanou, přidáme kapary a prohřejeme.

Pstruhy na smetaně a houbách podáváme s vařenými brambory jako hlavní chod. Sypeme nasekanou petrželkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh na smetaně a houbách

Zpět na recept