Recept na zcela jednoduše připraveného pstruha lososovitého.
Hodnocení
4.6
/ 5 (20x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Máslo2 lžíce
Citron1/2 ks
Bylinková sůl2 špetky
Filet pstruha lososovitého2 ks
Postup přípravy
Filety pstruha lososovitého omyjeme, osušíme a pokapeme citronem, necháme alespoň hodinu odležet.
Poté rybu okořeníme bylinkovou solí.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo a pstruha lososovitého opékáme nejprve kůží dolů pár minut, poté obrátíme. Maso je do 5 - 7 minut hotové, uvnitř narůžovělé a na povrchu zlatavé.
Pstruh lososovitý na másle chutná ihned po přípravě s bramborovým pyré a zeleninou podle chuti.