Průhledné broskve

Měsíčky broskví schované v želatině z červeného vína.


4.84x
0

Ingredience

4 lžičkycukr krupice
270 mlčervené víno
1 balíčekvanilkový cukr
3 lžícecitronová šťáva
250 mlpomerančová šťáva
10 gbílá želatina

na ozdobu

1 hrstořechy
1 balíčekvanilkový cukr
1 kelímeksmetana ke šlehání (215g)

náplň

4 kspůlka kompotované broskve

Postup přípravy

Želatinu (plátkovou) namočíme do studené vody. Smícháme víno, citronovou šťávu (z citronu, ne umělou) i pomerančovou šťávu a krátce vše provaříme. Přisypeme cukr i vanilkový cukr a poté odstavíme. Do horké směsi přidáme vymačkanou želatinu a necháme ji za občasného míchání rozpustit. Polovinu želé rozdělíme do čtyř čirých zmrzlinových pohárů a vložíme je do chladničky na chvíli zatuhnout. Zbylé želé udržujeme na teplém místě. Půlky broskví rozkrájíme na měsíčky a rozdělíme je na zatuhlé želé. Poté je přelijeme zbývajícím želé a dáme opět do ledničky ztuhnout. Vymícháme smetanu s vanilkovým cukrem a nadrobno nasekanými ořechy na tuhou šlehačku. Šlehačku můžeme podávat samostatně, aby vynikla krása dezertu, nebo ji rozdělíme na poháry.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Průhledné broskve

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena