2 stroužky | česnek | |
4 ks | rajče | |
2 ks | lilek | |
4 lžíce | olivový olej | |
1 lžíce | bylinky provensálské | |
300 g | sýr Mimolette |
Lilky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme teflonovou pánev a plátky lilků na ní nasucho opražíme. Sýr nastrouháme na hoblinky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s lžící olivového oleje.
Zapékací misku vymažeme připravenou směsí z česneku a oleje. Postupně do ní vrstvíme plátky rajčat, lilku a sýra, dokud suroviny nevyčerpáme. Poslední vrstvu posypeme bylinkami a zalijeme zbylým olejem.
Zeleninu pečeme asi 30 minut. Ihned podáváme a jednotlivé porce zdobíme čerstvými bylinkami a hoblinkami sýra.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena