Vaření.czReceptyProvensálská rajská jablíčka s vejci

Provensálská rajská jablíčka s vejci

Skoro jako omeleta na chlebu. Recept vhodný k obědu.


4.17x
25 min

Postup přípravy

Rajská jablíčka omyjeme, podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme deset minut odpočinout. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajská jablíčka do něj pokládáme naříznutou stranou. Kolem nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Během pečení do jablíček často pícháme vidličkou, aby rychleji pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme trochu zkaramelizovat. Konečně na pánev, mezi rajská jablíčka, rozklepneme vejce jako,, volská oka ". Všechno posypeme sekanou petrželí, rozsekaným česnekem, pepřem a solí. Provensálská rajská jablíčka s vejci podáváme s černým nebo bílým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Provensálská rajská jablíčka s vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena