Provensálská pizza

Šťavnatá pizza bohatá na rajčata a bylinky.


2.98x
60 min

Ingredience

1 lžíceolivový olej
150 gstrouhaný parmazán
2 ksstřední cibule
5-6 ksvelké rajče
1 hrstprovensálské bylinky
1 balíčektěsto na pizzu (rozválený plát)

na potření

rajčatový protlak

Postup přípravy

Těsto na pizzu, zakoupíme přímo rozválený plát a ušetříme si tak práci s přípravou, rozložíme na velký plech. Nebo připravíme těsto vlastní. Rajčata omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na kolečka, stejně tak oloupanou cibuli. Cibuli nejprve osmahneme na lžíci oleje. Těsto potřeme protlakem, posypeme cibulí, rovnoměrně poklademe rajčata a zasypeme provensálskými bylinkami. Lepší jsou čerstvé, ale pokud nemáme, vystačíme si se sušenou směsí. Nakonec pizzu posypeme nastrouhaným parmazánem. Troubu silně vyhřejeme a provensálskou pizzu upečeme dozlatova a křupavých okrajů. Provensálská pizza je jednoduchá, přitom výborná.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Provensálská pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena