Vaření.czReceptyPravý steak z hovězího roštěnce

Pravý steak z hovězího roštěnce

Recept na šťavnatý steak z kvalitního hovězího masa.


4.311x
90 min

Ingredience

500 ghovězí roštěnec

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí roštěnec v celku nakrájíme přes vlákna na 4 - 5 cm silné plátky. Poté necháme maso alespoň 45 minut odstát. Maso pouze opepříme a vložíme na rozehřátou pánev. Je dobré, aby pánev měla silné dno. Maso 2 minuty opékáme z každé strany a potom jej přesuneme do pekáčku a vložíme na 10 minut do trouby s teplotou pouhých 80 °C. Hovězí maso poté vyjmeme, necháme 5 minut odpočinout a opět vložíme do trouby na dalších 10 minut při 80 °C. Propečenost masa můžeme zjistit jeho zmačknutím, tj. čím je gumovější, tím méně je propečené. Před konzumací steak mírně osolíme. Pravý steak z hovězího roštěnce podáváme s hranolky, popřípadě grilovanou zeleninou nebo pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pravý steak z hovězího roštěnce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena