Hovězí steak v solné krustě

Recept na rychlé steaky z hovězí svíčkové připravené v solné krustě.


4.25x
75 min

Ingredience

600 ghovězí svíčková

směs

5 gmajoránka
100 mlvoda
1 kghrubozrnná mořská sůl

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí svíčkovou očistíme, opepříme a lehce orestujeme na pánvi, aby se maso malinko zatáhlo. Hrubozrnnou sůl smícháme s majoránkou a vodou. Přebytečnou vodu slijeme. Trochu této solné hmoty naneseme na dno pekáčku, vložíme hovězí maso a zbytkem hmoty maso úplně obalíme. Steak dáme péct na 45 - 60 minut při 120 °C. Poté lžicí opatrně rozbijeme slanou krustu. Hovězí steak v solné krustě podáváme se šťouchanými nebo restovanými brambory. Podle chuti lze přidat i nějakou zálivku, ale maso je výborné i bez.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí steak v solné krustě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena