Výborná chuť, jednoduchá příprava, levné jídlo, které chutná dětem i dospělým.
Hodnocení
4.7
/ 5 (127x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Ostatní
Česnek
Kečup
Strouhaný sýr
Rostlinný olej na smažení
Těsto
Sůl1 lžička
Vejce1 ks
Mléko2 dl
Kvasnice3 dkg
Hladká mouka 1 kg
Jedlá soda1 lžička
Kefír1/2 l
Postup přípravy
Připravíme si kvásek z vlažného mléka a kvasnic.
Potom ke kvásku přidáme kefír, vejce, sůl a sodu a nakonec hladkou mouku, zaděláme těsto, které necháme v ledničce alespoň 6 hodin vykynout.
Z těsta si děláme bochánky, které vyhazujeme na vál a necháme na vále opět vykynout.
Do hrnce nebo do hlubší pánve si připravíme olej. Takové množství, aby v něm langoše plavaly. Až je olej rozpálený, začneme langoše smažit - každý bochánek před smažením v ruce trochu roztáhneme. Osmažíme po obouch stranách dozlatova.
Podáváme nejčastěji s česnekem, kečupem a tvrdým sýrem.
Z této dávky uděláme asi 25 - 30 langošů. Můžeme si připravit vždy čerstvé, protože těsto může zůstat v ledničce klidně i týden.
opravdu vynikající langoše, můžu jen doporučit :-)
doktor
No.
Jsem rodilý Slovák z jižní oblasti Slovenska.Jsem zvyklý,že v Česku si pod pod pojmem "langoš"představuje každý něco jiného.To samé "pravé slovenské halušky".To je jako když Slovák dělá "pravou"svíčkovou,nebo "vepřo,knedlo,zelo".Každá kuchyně přebírá své do původních receptů jiných národů,je to běžné a normální.Vaše langoše jsou české langoše.