Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika. Lečo při přípravě mícháme jen zlehka, aby kousky zeleniny zůstaly celé, nikdy nešetříme na cibuli.
Vejce do mého leča sice nepatří, ale pokud máte rádi českou klasiku v přípravě tohoto pokrmu, stačí do hotového leča rozklepnout 2 - 3 celá vejce, promíchat, prohřát a servírovat. Doporučujeme však vyzkoušet bezvaječnou variantu, je o mnoho lepší.
Lečo jako od maďarské babičky: Není jediný správný recept. Zkuste ho s klobásou, cuketou i bez vajec
Léto bez leča? Ani náhodou! Tohle jednoduché jídlo patří mezi stálice české kuchyně. Oblíbené jsou klasické verze jen z rajčat a paprik, i varianty s klobásou nebo cuketou. Lečo zkrátka není jenom jedno. Vysvětlíme také, jak ho připravit a čím se liší od shakshuky nebo ratatouille
Z paprik se dá kouzlit aneb Nejlepší recepty od leča po domácí hořčici
Barevné, šťavnaté, tvárné a s jedinečnou chutí – to jsou papriky, které vládnou letní kuchyni. Umí být svěží i syté, jemné i pikantní, zkrátka pokaždé jiné. Přesto se jimi nepřejíte. Hodí se do salátů, pomazánek, omáček i jako hlavní chod. Můžeme je péct, zapékat, dusit i nakládat - pokaždé budou fantastické. V článku vám ukážeme, s jakými recepty se to povede!
Autor:Michy




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena