Pravé maďarské lečo

Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika.


4.236x
45 min
3×

Postup přípravy

Velké cibule oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak rajčata.

Na velké a hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej (ještě lépe sádlo) a cibuli necháme zesklovatět. Přisypeme papriky, osolíme a opepříme. Papriku s cibulí opékáme cca 10 - 15 minut za občasného promíchání. K opečené paprice vsypeme rajčata. Nezapomeneme přidat na kolečka nakrájené klobásky. Celou směs na lečo lehce promícháme, přikryjeme pokličkou a dalších 15 minut podusíme.

Na závěr lečo dochutíme maďarskou mletou paprikou a necháme pár minut probublat (už bez pokličky).

Pravě maďarské lečo podáváme s čerstvým chlebem.

Lečo při přípravě mícháme jen zlehka, aby kousky zeleniny zůstaly celé, nikdy nešetříme na cibuli a mletou papriku přidáváme opravdu až na poslední chvíli, vařením ztrácí chuť.

Vejce do pravého leča sice nepatří, ale pokud máte rádi českou klasiku v přípravě tohoto pokrmu, stačí do hotového leča rozklepnout 2 - 3 celá vejce, promíchat, prohřát a servírovat. Doporučujeme však vyzkoušet bezvaječnou variantu, je o mnoho lepší.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravé maďarské lečo

Zpět na recept