Pravá Valašská kyselica

Zaručeně pravá Valašská výborná omáčka která vás překvapí.


4.515x
90 min
3×

Postup přípravy

Žebra dáme vyvařit do 3l vody, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a lžíci soli, necháme vařit do úplného změknutí. Po té žebra vyndáme, a do vody přidáme opláchnuté zelí, brambory na krájené na menší kostičky a klobásku kterou necháme vařit zhruba 20minut poté vyndáme a nakrájíme na kolečka. Mléko, šlehačku a zakysanou smetanu vytáhneme z lednice ať to není studené, hrozilo by sražení.

Můžeme přilít vody protože se vyvařila. Než se uvaří brambory, obereme žebra a zatím necháme na talířku. Jak mile brambory jsou měkké, vezmeme mísu do které nalijeme kelímek zakysané smetany, šlehačky a mléko a mouku zamícháme šlehací metlou, poté opatrně přilíváme do vody k zelí a bramborám za stálého míchání šlehací metlou. Podle toho jak chceme hustou přidáme po případně hladkou mouku, ale opatrně vmícháme šlehací metlou. Po té přidáme obrané uzené maso a klobásu a lžíci octa na dochucení. Podáváme v hlubokém talíři.

Pravá Valašská kyselica se můžeme servírovat s vajíčkem: Dáme si uvařit vajíčko do vody, vodu osolíme a necháme vařit 7minut, neboli uděláme vajíčko na tvrdo. Oloupeme ho a rozpůlíme a dáme do omáčky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravá Valašská kyselica

Zpět na recept