Pravá ohnivá krkovička

Recept je pro všechny, co hodně rádi ostré.


4.26x
75 min

Ingredience

6-8 stroužkůčesnek
1 šálekvývar
1 kuličkamalá feferonka
500 gvepřová krkovice bez kosti

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
ostrý kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky. Plátky lehce naklepeme, maso osolíme, potřeme utřeným česnekem, olejem a necháme rozležet.

Na olejem potřené pánvi opečeme maso z obou stran, maso přeložíme do pekáčku vytřeného olejem, přidáme nakrájenou cibuli, 4 stroužky na plátky nakrájeného česneku, nakrájenou malou feferonku a zalijeme ostrým kečupem a šálkem vývaru.

Ohnivou krkovičku vložíme do vyhřáté trouby, zakryjeme poklicí a podusíme doměkka.

Pravou ohnivou krkovičku podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem, případně jen s pečivem.

Tip: Pokud pokrájíme feferonku i se semínky, získáme pikantnější chuť.
user-icon

autor Jajule


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravá ohnivá krkovička

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.