Pravá játrová omáčka

Opravdu hutná játrová omáčka. Recept doplněn slaninou.


4.5164x
60 min
28×

Ingredience

1 ksvelká cibule
1 lhovězí vývar
500 gvepřová játra
200 ganglická slanina vcelku

podle chuti

sůl
celý kmín
pepřové koření

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, nasypeme kmín, přidáme cibulku nasekanou najemno a osmažíme, až je sklovitá. Poté vložíme játra nakrájená na kostičky. Játra lehce osmahneme, podlijeme trochou vývaru (rozpuštěným bujonem), opepříme (pepřové koření). Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

Po změknutí přilijeme zbytek vývaru, játra vyndáme z omáčky a půlku z nich rozmixujeme. Omáčku přecedíme, vložíme rozmixovaná játra, dosolíme. Já místo soli používám podravku nebo harmonii chuti. Přivedeme k varu, zahustíme moukou s vodou a vaříme na mírném ohni za častého míchání po dobu minimálně 7 minut. Nakonec vložíme do omáčky zbytek jater a lehce povaříme, aby se játra prohřála.

Pravou játrovou omáčku můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Forever


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravá játrová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena