Pravá játrová omáčka

Opravdu hutná játrová omáčka. Recept doplněn slaninou.


4.5164x
60 min
28×

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, nasypeme kmín, přidáme cibulku nasekanou najemno a osmažíme, až je sklovitá. Poté vložíme játra nakrájená na kostičky. Játra lehce osmahneme, podlijeme trochou vývaru (rozpuštěným bujonem), opepříme (pepřové koření). Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

Po změknutí přilijeme zbytek vývaru, játra vyndáme z omáčky a půlku z nich rozmixujeme. Omáčku přecedíme, vložíme rozmixovaná játra, dosolíme. Já místo soli používám podravku nebo harmonii chuti. Přivedeme k varu, zahustíme moukou s vodou a vaříme na mírném ohni za častého míchání po dobu minimálně 7 minut. Nakonec vložíme do omáčky zbytek jater a lehce povaříme, aby se játra prohřála.

Pravou játrovou omáčku můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Forever


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravá játrová omáčka

Zpět na recept