Vaření.czReceptyTradiční játrová omáčka

Tradiční játrová omáčka

Recept na jemnou a velmi chutnou játrovou omáčku, kterou zvládne i úplný začátečník.


0.00x
45 min

Ingredience

omáčka

1 stroužekčesnek
1 lžičkasůl
1 lžičkamajoránka
2 kscibule
1 lžičkakmín
2 lžícehladká mouka
150 ganglická slanina
600 mlzeleninový vývar
600 gkachní játra

Postup přípravy

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Slaninu dáme do hrnce a na mírném ohni osmahneme. Až slanina pustí tuk, vyndáme ji a na tuku ze slaniny necháme cibulku zesklovatět. Mezitím si očistíme a nakrájíme játra. Játra pak vložíme společně s opečenou slaninou do hrnce k cibuli, necháme játra zatáhnout a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, majoránku, prolisovaný česnek a necháme vše vařit cca 30 minut na mírném ohni. Až budou játra hotová a měkká, pár jich z kastrolu vyndáme, vložíme do jiného hrnce nebo vyšší nádoby, přilijeme trochu vývaru a tyčovým mixérem vše rozmixujeme. Vzniklou játrovou omáčku nalijeme zpátky do kastrolu a pořádně promícháme. Pokud bychom chtěli omáčku ještě hustější, zahustíme ji trochou mouky. Nakonec tradiční játrovou omáčku přisolíme podle chuti. Játrovou omáčku podáváme s rýží.
user-icon

autor Just cook

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tradiční játrová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena