Drůbeží játrová omáčka

Játrová omáčka z drůbežích jater podle jednoduchého receptu.


4.58x
30 min

Postup přípravy

Dvě menší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme plátek másla a cibuli necháme zesklovatět. Poté přidáme očištěná a nakrájená játra a orestujeme. Po chvíli osolíme, opepříme, přisypeme drcený kmín a vlijeme vývar. Necháme asi 15 minut dusit pod pokličkou.

Jakmile jsou játra hotová, polovinu z nich dáme bokem a zbytek rozmixujeme. Podle uvážení přecedíme. Ve sklenici rozmícháme trochu vody s hladkou moukou a vmícháme do omáčky. Chvíli povaříme a nakonec do omáčky vložíme zbylá játra. Je-li potřeba, játrovou omáčku ještě osolíme a opepříme.

Drůbeží játrovou omáčku podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží játrová omáčka

Zpět na recept