Vaření.czReceptyDrůbeží játrová omáčka

Drůbeží játrová omáčka

Játrová omáčka z drůbežích jater podle jednoduchého receptu.


4.58x
30 min

Ingredience

1 plátekmáslo
2 kscibule
1.5 lžícehladká mouka
500 mlmasový vývar
400 gkuřecí játra

podle chuti

sůl
mletý pepř
drcený kmín

Postup přípravy

Dvě menší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme plátek másla a cibuli necháme zesklovatět. Poté přidáme očištěná a nakrájená játra a orestujeme. Po chvíli osolíme, opepříme, přisypeme drcený kmín a vlijeme vývar. Necháme asi 15 minut dusit pod pokličkou. Jakmile jsou játra hotová, polovinu z nich dáme bokem a zbytek rozmixujeme. Podle uvážení přecedíme. Ve sklenici rozmícháme trochu vody s hladkou moukou a vmícháme do omáčky. Chvíli povaříme a nakonec do omáčky vložíme zbylá játra. Je-li potřeba, játrovou omáčku ještě osolíme a opepříme. Drůbeží játrovou omáčku podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Hanka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Drůbeží játrová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena