Pravá domácí tatarka

Recept na jednoduchou tatarskou omáčku, jak mě ji naučila maminka.


3.06x
10 min

Ingredience

1 kscibule
2 balenímajonéza
2-3 kssterilované okurky
1 lžícenálev z okurek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejprve nakrájíme cibuli a okurky na velmi drobné kousky. Cibuli s okurkou vložíme do misky, osolíme a opepříme. Pepřem nešetříme, já dávám jednu polévkovou lžíci. Přidáme majonézu. Nejlepší majonéza podle mě je ve žlutooranžovém pytlíku Poličanka. Nakonec přidáme trochu nálevu z okurek. Opravdu jen malinko, čím více vody, tím řidší tatarka bude. Vše pečlivě smícháme. Vše je možné dát podle chuti, jak kdo má rád. Kdo má rád ostřejší chuť, může k domácí tatarce přimíchat drcené chilli a udělat si tzv. ďábelku. Pravou domácí tatarku podáváme s hranolky nebo krokety.


Bramborový salát na jedničku: Povyšte ho domácí majonézou!


Majonéza je velmi oblíbená pro své mnohostranné použití a své významné místo zaujímá hlavně v době nastávajících Vánoc a silvestrovských oslav. Jak na domácí majonézu, aby se opravdu podařila?


Bramborový


Studené omáčky k chuťovkám: Začněte základní majonézou a kombinujte


Zkuste si připravit některou ze studených omáček, které lze všestranně kombinovat. Začneme receptem na základní majonézu.


Studené

user-icon

autor Misaela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravá domácí tatarka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.