Vaření.czReceptyMajonéza a tatarka z vařených vajec

Majonéza a tatarka z vařených vajec

Recept na majonézu a tatarku z vařených vajec, u které nehrozí salmonela.


5.03x
20 min

Ingredience

1 špetkacukr
50 mlmléko
0.5 kscibule
1 lžičkajablečný ocet
1 lžičkahořčice plnotučná
2 ksvejce natvrdo
1 kssladkokyselá okurka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

rostlinný olej

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Vejce vložíme do mixéru, přilijeme mléko, ocet a přidáme hořčici. Směs osolíme, opepříme a osladíme. Vše důkladně rozmixujeme, až nám vznikne hladká pasta. Za stálého mixování postupně přiléváme olej, až získáme požadovanou konzistenci majonézy. Majonézu můžeme dále upravit na tatarskou omáčku. Stačí do ní přimíchat na velmi jemné kostičky nakrájenou cibuli a sterilovanou okurku. Majonézu a tatarku z vařených vajec skladujeme v lednici a podáváme jako studenou omáčku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Majonéza a tatarka z vařených vajec

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena