Majonéza a tatarka z vařených vajec

Recept na majonézu a tatarku z vařených vajec, u které nehrozí salmonela.


5.03x
20 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Vejce vložíme do mixéru, přilijeme mléko, ocet a přidáme hořčici. Směs osolíme, opepříme a osladíme. Vše důkladně rozmixujeme, až nám vznikne hladká pasta. Za stálého mixování postupně přiléváme olej, až získáme požadovanou konzistenci majonézy.

Majonézu můžeme dále upravit na tatarskou omáčku. Stačí do ní přimíchat na velmi jemné kostičky nakrájenou cibuli a sterilovanou okurku.

Majonézu a tatarku z vařených vajec skladujeme v lednici a podáváme jako studenou omáčku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Majonéza a tatarka z vařených vajec

Zpět na recept