Prababiččin štrůdl

Všichni jistě známe štrůdl v podobě závinu, ale už jste ho zkusili připravit jako placku? Tak ho dělala má prababička.


3.47x
90 min
1×

Postup přípravy

Oloupeme a nastrouháme si jablka.

V míse si utřeme máslo, vejce, cukr a vanilkový cukr. Přidáme mléko, prášek do pečiva a mouku. Těsto prohněteme, aby bylo hladké a vláčné.

Moukou posypeme vál.

Těsto rozpůlíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme obdélníkovou placku.

Plech na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Jednu placku přeneseme na dno plechu. Placku urovnáme tak, aby byla po celém plechu. Na ni dáme nastrouhaná jablka, skořici, rozinky, ořechy, osladíme a přikryjeme druhou plackou. Tu opět urovnáme, propícháme ji vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem.

Takto připravený prababiččin štrůdl dáme péct. Pečeme asi 20 minut.

Hotový štrůdl vychladíme a posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Prababiččin štrůdl

Zpět na recept