Prababiččin štrůdl

Všichni jistě známe štrůdl v podobě závinu, ale už jste ho zkusili připravit jako placku? Tak ho dělala má prababička.


3.47x
90 min
1×

Ingredience

těsto

2 ksvejce
28 dkgmáslo
2 dlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
28 dkgcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
0.5 kghladká mouka
0.5 kgpolohrubá mouka

na potření

1 ksvejce

náplň

1 lžíceskořice
5 dkgrozinky
0.8 kgjablko
1 lžícecukr krupice
10 dkgvlašské ořechy

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání
cukr moučka

Postup přípravy

Oloupeme a nastrouháme si jablka. V míse si utřeme máslo, vejce, cukr a vanilkový cukr. Přidáme mléko, prášek do pečiva a mouku. Těsto prohněteme, aby bylo hladké a vláčné. Moukou posypeme vál. Těsto rozpůlíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme obdélníkovou placku. Plech na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou. Jednu placku přeneseme na dno plechu. Placku urovnáme tak, aby byla po celém plechu. Na ni dáme nastrouhaná jablka, skořici, rozinky, ořechy, osladíme a přikryjeme druhou plackou. Tu opět urovnáme, propícháme ji vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem. Takto připravený prababiččin štrůdl dáme péct. Pečeme asi 20 minut. Hotový štrůdl vychladíme a posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Prababiččin štrůdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena