Povidlový beránek

Recept lze použít na velikonočního beránka, během roku na klasický perník.


5.05x
75 min

Postup přípravy

Vejce, olej a moučkový cukr vyšleháme doběla, přidáme skořici, citronovou kůru, švestková povidla a zašleháme, až se hmota spojí.

V misce smícháme mouku, kakao, jedlou sodu. Tuto směs přimícháme ručně
k ušlehané hmotě spolu s mlékem.

Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy (beránek, pekáček). Povidlového beránka pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut podle typu trouby.

Hotového velikonočního povidlového beránka pocukrujeme nebo polijeme citronovou polevou.

Foto: Thinkstock.com
user-icon

autor Ema


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlový beránek

Zpět na recept