Pórkové rizoto

K přípravě tohoto rizota se nejlépe hodí kulatá rýže. Obal zrnek této rýže při vaření totiž změkne, avšak uvnitř zrnka zůstanou tužší. Přesně tak, jak má rizoto chutnat.


3.086x
45 min
1×

Postup přípravy

Pórek podélně nařízneme a důkladně omyjeme. Celý nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Vývar ohřejeme a na mírném ohni necháme vařit. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a kolečka pórku na něm asi 10 minut za stálého míchání smažíme. Vsypeme cibuli a česnek a ještě chvíli smažíme. Přidáme rýži, bobkový list, krátce vše osmahneme a zalijeme trochou vroucího vývaru. Rizoto připravujeme na mírném ohni asi 25 minut a podle potřeby za občasného míchání přiléváme vařící drůbeží vývar. Během přípravy rizota si nastrouháme parmazán. Do hotového pórkového rizota vmícháme parmazán, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pórkové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena