Pórkové rizoto

K přípravě tohoto rizota se nejlépe hodí kulatá rýže. Obal zrnek této rýže při vaření totiž změkne, avšak uvnitř zrnka zůstanou tužší. Přesně tak, jak má rizoto chutnat.


3.086x
45 min
1×

Postup přípravy

Pórek podélně nařízneme a důkladně omyjeme. Celý nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

Vývar ohřejeme a na mírném ohni necháme vařit.

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a kolečka pórku na něm asi 10 minut za stálého míchání smažíme. Vsypeme cibuli a česnek a ještě chvíli smažíme. Přidáme rýži, bobkový list, krátce vše osmahneme a zalijeme trochou vroucího vývaru.

Rizoto připravujeme na mírném ohni asi 25 minut a podle potřeby za občasného míchání přiléváme vařící drůbeží vývar. Během přípravy rizota si nastrouháme parmazán.

Do hotového pórkového rizota vmícháme parmazán, osolíme, opepříme a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pórkové rizoto

Zpět na recept