Pomlázkový věnec s kraslicemi

Jedlá ozdoba stolu naplněná čokoládovými kraslicemi.


4.34x
60 min

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku a promícháme ji se solí. Uprostřed uděláme důlek a nasypeme droždí, lžičku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek.

Přidáme změklé máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr a vejce. Hnětačem (nebo ručně vařečkou) vypracujeme pružné těsto.

Těsto si rozdělíme na tři stejné díly a z každého uválíme dlouhý pramen. Spleteme je do copu a spojíme do věnce. Věnec přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 25 minut v teple kynout.

Poté dáme plech do rozpálené trouby a pečeme asi 30 minut na 200 °C. Asi po 15-ti minutách pečení věnec potřeme rozšlehanými žloutky a posypeme cukrem.

Hotový, vychladlý věnec přeneseme na talíř, ozdobíme čokoládovými kraslicemi a podle potřeby pocukrujeme.

user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomlázkový věnec s kraslicemi

Zpět na recept