Vaření.czReceptyPomlázkový věnec s kraslicemi

Pomlázkový věnec s kraslicemi

Jedlá ozdoba stolu naplněná čokoládovými kraslicemi.


4.34x
60 min

Ingredience

1 špetkasůl
2 ksvejce
80 gmáslo
100 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
500 ghrubá mouka
1 balíčeksušené droždí
125 mlteplé mléko

na potření

2 ksžloutek

na ozdobu

2 lžícecukr krystal
4 ksčokoládové kraslice

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku a promícháme ji se solí. Uprostřed uděláme důlek a nasypeme droždí, lžičku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Přidáme změklé máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr a vejce. Hnětačem (nebo ručně vařečkou) vypracujeme pružné těsto. Těsto si rozdělíme na tři stejné díly a z každého uválíme dlouhý pramen. Spleteme je do copu a spojíme do věnce. Věnec přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 25 minut v teple kynout. Poté dáme plech do rozpálené trouby a pečeme asi 30 minut na 200 °C. Asi po 15-ti minutách pečení věnec potřeme rozšlehanými žloutky a posypeme cukrem. Hotový, vychladlý věnec přeneseme na talíř, ozdobíme čokoládovými kraslicemi a podle potřeby pocukrujeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pomlázkový věnec s kraslicemi

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena